Skip to content
Početna stranica » Novosti » Dan FSB-a u MIOC-u 13.2.2023.

Dan FSB-a u MIOC-u 13.2.2023.

Članovi Udruge sudjelovali su na danu FSB-a u XV. gimnaziji gdje su imali priliku predstaviti svoj rad i demonstrirati mogućnosti robota nogometaša kojeg izrađuju u sklopu RoboCup natjecanja.

Zainteresirani učenici gimnazije su u predvorju škole popričali s našim članovima i saznali što se može naučiti radom u Udruzi i studiranjem na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Osim toga imali su priliku isprobati vožnju na električnom skateboardu kojeg je sklepao član Udruge Filip Kuzminski i pogledati ostatke SpužvaBot robota koji je prošle godine stradao u borbama robota FightBotics tima 😥.

Učenici su se upoznali i s mnogim drugim projektima i mogućnostima koje pruža studiranje na FSB-u. Štandove su postavili članovi FSB Racing tima, studenti studija brodogradnje, članovi CRTA-e i članovi katedre za eksperimentalnu mehaniku. Veliku pozornost je privukao bicikl na vodik koji je izumljen na FSB-u i predavanje “Roboti sadašnjosti i budućnosti”.

Predstavljanje fakulteta bilo je uspješno i bez sumnje zainteresiralo velik broj učenika za studij na FSB-u. Velika zainteresiranost potaknula je organizatore da dolazak Dan FSB-a u MIOC-u postane godišnja tradicija.