Skip to content
Početna stranica » Novosti » Posjet Tech United timu u Eindhovenu!

Posjet Tech United timu u Eindhovenu!

Tech United tim višestruki je pobjednik u RoboCup Middle Size League robotskom natjecanju. Naši članovi (Filip Kuzminski, Jaša Kocijan i Matko Pribičević) posjetili su Tehničko sveučilište Eindhoven u Nizozemskoj gdje su sudjelovali u MSL radionici koju je održao Tech United tim. Radionica je trajala od 16. – 17. prosinca, a sudjelovalo je osam europskih RoboCup MSL timova.

Filip i robot Van Sleutelen
Predstavljanje Udruge mehatroničara

Na radionici se raspravljalo o tome kakve promjene treba napraviti u pravilima natjecanja i dizajnu robota kako bi se postigao najbitniji RoboCup cilj – pobjeda robota nogometaša protiv (ljudskih) svjetskih prvaka u nogometu do 2050. godine. Naši članovi dali su prijedloge za promjenu pravila kako bi se olakšao ulazak novih timova na RoboCup natjecanje, budući da je ono tijekom godina došlo na vrlo kompleksnu razinu.

Osim (jako) puno razgovora o robotima, naši članovi su razgledali laboratorij Tehničkog sveučilišta Eindhoven i prošetali su gradom gdje su probali neobične nizozemske specijalitete – Goulashkroket i Frikandellen.

Ovo je bila odlična prilika za razmjenu znanja između nas kao novog tima i već postojećih timova. Dečki su vratili u Hrvatsku sa novim znanjima i još većom motiviranošću za rad u ekipi i na robotu!

Tech United-ov robot nogometaš
Predstavljanje rada našeg projekta ostalim sudionicima radionice
Božićna atmosfera na Tehničkom sveučilištu Eindhoven
Radionica i naši dečki