Skip to content
Početna stranica » Novosti » Održana radionica 3D printanja!

Održana radionica 3D printanja!

Jučer je održana radionica o 3D printanju koju su organizirali naši članovi. Na ovoj radionici, predsjednik Udruge Filip Kuzminski opisao je i demonstrirao rad dvije vrste 3D printera. Radionica je započela s opisom rada 3D printera i objašnjenjem osnovnih mehanizama rada. Filip je također spomenuo probleme koji se mogu javiti pri neispravnoj upotrebi printera i načine na koje se takvi problemi mogu izbjeći i riješiti. Nakon uvodnog dijela, predstavljeni su Creality CR10 i Flashforge Creator Pro koji su bili izloženi za potrebe radionice, a predsjednik je govorio o prednostima i manama svakog od njih.

Creality CR10 printer

Za printer Creality CR10, prikazan je njegov popravak nakon što je došlo do začepljenja cijevi iz koje izlazi plastika (marketing tim nije stigao zapisati sve stručne pojmove 🙂) . U tom procesu se popravak printera jako zakomplicirao, međutim time je bilo demonstrirano i opisano više problema koji se mogu javiti, a time i načina popravka Creality CR10 printera.

Flashforge Creator Pro printer

Prezentacija Flashforge Creator Pro printera  fokusirala se na pripremu podloge i pokretanje printera. Prikazan je proces printanja 3D modela kojeg je dizajnirao član Udruge Demion Šavrljuga. Sudionici su imali priliku vidjeti kako se proces odvija od početka do kraja.

Na kraju, sudionici su imali priliku postaviti bilo kakva pitanja koja su se javljala tijekom demonstracije. Zahvaljujemo svima koji su nam se pridružili na ovoj radionici i nadamo se da su naučili nešto novo o 3D printerima. Uskoro očekujte još radionica koje će biti otvorene za sve koji žele steći korisna praktična znanja!