Skip to content

Projekt RoboCup Middle Size League Soccer

Izrada robota nogometaša koji u ekipama od pet igrača međusobno igraju nogomet s pravom nogometnom loptom prema svim FIFA pravilima. Za to koriste ništa drugo nego kombinaciju svega čime smo se do sad bavili u Udruzi – umjetnu inteligenciju, programiranje, mehatronike te proizvodnog i konstrukcijskog inženjerstva.


Udruga mehatroničara natjecala se u Ambition Challenge kategoriji, koja je namijenjena novim timovima u Middle Size League Soccer kategoriji natjecanja.

RoboCup 2023.

Parc des Expositions, Bordeaux, Francuska

Iako smo se suočili s mnogim izazovima, treći dan natjecanja napokon smo uspjeli postaviti jednog robota na teren i odigrati utakmicu protiv francuskog tima RCT sa Sveučilišta u Toulonu. Unatoč tome što smo službeno izgubili tu utakmicu, bila je to za nas velika osobna pobjeda jer smo postigli prvi gol u stvarnim uvjetima, na stvarnom terenu i to na svjetskom natjecanju! Time smo postali prvi hrvatski seniorski tim koji je sudjelovao na RoboCupu, i to u MSL kategoriji, te smo iznimno ponosni što smo ostvarili taj cilj. Tijekom natjecanja odigrali smo i jednu izjednačenu utakmicu s francuskim timom, kao i jednu prijateljsku utakmicu koju smo pobijedili nakon završetka RoboCupa. Zahvaljujući ovim rezultatima, na Ambition Challengeu smo zauzeli drugo mjesto.


Gdje smo sad?
50%