Skip to content
Početna stranica » Novosti » RoboCup Junior Croatia 2023.

RoboCup Junior Croatia 2023.

Natjecanje RoboCup Junior Croatia započela je Hrvatska liga robotičara koja je pokrenuta 2011. godine nakon što je ekipa Konto postigla uspjeh na svjetskom RoboCup Junior natjecanju u Istanbulu. Dio ekipe Konto bio je predsjednik naše Udruge Filip Kuzminski. Malog Filipa možete vidjeti na plakatu ovogodišnjeg RoboCup Junior Croatia, probajte ga prepoznati na slici 🧐.

Prvo natjecanje pod nazivom RoboCup Junior Rescue – Dubrava 2011. održano je u Zagrebu, a hrvatski robotičari su 2012. godine primljeni u svjetsku RoboCup Junior organizaciju.

Jučer su članovi Udruge Filip Kuzminski, Petar Slaviček i Vedran Zović prisustvovali RoboCup Junior natjecanju koje se održalo 24. i 25. veljače u Zagrebu, u Osnovnoj školi Mate Lovraka. Na natjecanju su sudjelovali hrvatski robotički timovi osnovnih i srednjih škola, a najbolje plasirani tim osvojio je put na ovogodišnje svjetsko RoboCup natjecanje u gradu Bordeauxu u Francuskoj.

Naši članovi posjetili su RoboCup Junior natjecanje da bi mladim robotičarima pokazali kako izgledaju roboti koji se natječu na svjetskim RoboCup natjecanjima i kakve robote će moći raditi uz dovoljno rada i truda. Filip i Petar imali su priliku vidjeti kako su roboti na RoboCup Junior natjecanju napredovali kroz godine, budući da su i sami sudjelovali na RoboCup Junior natjecanima kao osnovnoškolci.

Na slici ispod možete vidjeti ovogodišnje (male) RoboCup Junior pobjednike koji će zajedno sa našim robotom putovati u Francusku. Držimo fige da ćemo svi zajedno Hrvatsku predstaviti u najboljem svjetlu na svjetskom RoboCup natjecanju!

Vedran, Petar i Filip
Zasluženi ručak